Agenția județeană de ocupare a forței de muncă Bacău a publicat lista posturilor disponibile în acest moment. Angajatorii pun la bătaie nu mai puțin de 1700 de locuri de muncă în diverse domenii, pentru  necalificați, dar și pentru ingineri sau persoane cu studii superioare. În continuare, oferta este generoasă în industria confecțiilor, dar se caută și electricieni, dulgheri, numeroși instalatori, fierari betoniști, lăcătuși mecanici. Și în construcții încă se mai caută personal, acesta fiind un domeniu care va intra într-o perioadă de pauză odată cu instalarea sezonului rece. Aici se caută atât necalificați, cât și calificați, strungari, sudori, zidari și zugravi.

258 de locuri sunt disponibile în oferta agenției locale Onești, iar în Comănești 4, 50 la Răcăciuni, 18 în Buhuși și 12 la Moinești.

La sfârșitul lunii iulie, rata șomajului în Bacău era de 6,15 la sută, cu aproape 13.000 de persoane neocupate. Din totalul șomerilor, doar 1700 iau indemnizație.Peste 1400 de persoane au fost concediate în aceeași lună și au depus actele pentru ajutorul de șomaj.