Peste 20.000 de băcăuani s-au vaccinat antigripal

Campania de vaccinare antigripală a început la mijlocul lunii septembrie şi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău, până acum, în judeţ, s-au imunizat cu vaccin antigripal peste 20.000 de persoane, din cele 35.830 de doze primite de la Ministerul Sănătăţii.
„Persoanele care s-au vaccinat sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest vaccin a fost distribuit la medicii de familie, spitale şi instituţii de ocrotire”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău.

Vaccinarea este recomandată în continuare celor care fac parte din grupele de risc şi nu numai. Asta în condiţiile în care afecţiunile respiratorii (infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, pneumonii, bronhopneumonii) trimit tot mai mulţi băcăuani la medic. În ultima săptămână, în judeţul Bacău, s-au înregistrat aproape 1.900 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, şi 251 de pneumonii şi bronhopneumonii, cei mai afectaţi fiind tot copiii.