Peste 200 de poliţişti, mobilizaţi în judeţ pe timpul avertizărilor de vreme rea

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a mobilizat, încă de la prima avertizare meteo de vreme nefavorabilă, peste 200 de polițiști, care au acţionat în toate aceste zile pentru siguranţa cetăţenilor.
O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii fiind prezenţi pe DN 11, DN 2, DN 12B, DN 2G, în localităţile Slănic Moldova, Oituz, Răcăciuni, Valea Seacă, Podu Turcului, Ardeoani, Cleja, Corbasca, Târgu Ocna, Hârja, Poiana Sărată pentru a facilita intervenţia utilajelor folosite la îndepărtare a aluviunilor aduse de viituri pe partea carosabilă şi deblocarea căilor de acces. „Ploaia și vântul îngreunează circulația rutieră. De aceea, conducătorii auto trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare”, precizează oficialii de la IPJ Bacău.
Pentru cei din localităţile vizate de avertizările hidrologice, recomandarea poliţiştilor este să nu se aventureze în zonele afectate de inundații și să dea dovadă de înțelegere, măsurile dispuse de autorități fiind pentru protejarea vieții și a bunurilor lor.