Peste 400 de petarde, confiscate de la un magazin din Asău. Ce a pățit administratorul

Un control al polițiștilor la o societate din comuna Asău a dus la identificarea a peste 400 de petarde, pe care administratorul, în vârstă de 39 de ani, le-ar fi oferit spre vânzare fără a deţine autorizaţie în acest sens. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării și s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii le reamintesc băcăuanilor că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.