Peste 6.000 de brazi sunt scoși la vânzare de Direcția Silvică Bacău

Doritorii de brazi naturali la preț mic trebuie să apeleze în acest an la fondul pus la dispoziție de Direcția Silvică Bacău care va scoate la vânzare 6.100 de brazi din pepiniera proprie și din ocoalele silvice. Persoanele fizice se vor putea adresa ocoalelor silvice din Fântânele, Dărmănești, Ciobănuș și Tg.Ocna.

„Prețul de vânzare va fi între 25 și 35 de lei, în funcție de mărime. Vindem doar persoanelor fizice pentru că nu am putea face față cererilor venite de la firme”, a declarat Neculai Arsinte, șef birou la Direcția Silvică.

Bradul de Crăciun, comercializat prin structurile silvice abilitate are ataşată o amprentă dreptunghiulară a dispozitivului special de marcat. Lipsa acestui element este un semn de ilegalitate, iar cumpărarea unui asemenea produs ne face oarecum părtaşi la fapta contravenţională ori de natură penală a „comerciantului”.

Transportul materialelor lemnoase de orice fel, deci şi a brăduţilor, se poate face numai dacă există documente legale de provenienţă, cu regim special.

Fapta de tăiere fără drept de puieţi (brazi de Crăciun), în funcţie de paguba produsă, calculată în regim silvic, poate constitui fie infracţiune, fie contravenţie, amenzile fiind de la 5.000 la 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.