(Update)Peste 60 de pompieri intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie

Update 21.00

Incendiul, în urma căruia au ars, în focare izolate, vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de circa 7 ha şi litieră, cioate şi doborâturi de pe circa 5 ha, a fost lichidat. Cauza probabilă este focul deschis în spaţii deschise. Pe timpul nopţii vor rămâne pentru supraveghere patru subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Oneşti şi doi lucrători de la Ocolul Silvic Livezi.

Ştirea iniţială

Peste 60 de pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău intervin şi la această oră pentru lichidarea unui incendiu produs la vegetația uscată din satul Brătila, comuna Helegiu. „La acest moment, incendiul este localizat. Acesta se manifestă în focare izolate pe aproximativ 7 ha de vegetație uscată, aparținând de Consiliul Local Helegiu și pe circa 5 ha litieră, cioate și doborâturi – fond forestier privat. Se lucrează la lichidare”, spune mr. Andrei Grecu, ofiţer de relaţii publice la ISU Bacău.
Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la fața locului este prezentă și grupa operativă a inspectoratului. Totodată, alături de pompierii salvatori acționează și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Livezi și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Helegiu.