Piloţii catapultaţi sunt în grija medicilor de la Spitalul Militar Bucureşti

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, piloții catapultaţi în urma accidentului aviatic de la Bacău au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) din București. Comandorul Marcel Breşug a fost transferat cu un elicopter SMURD şi preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe de către o echipă multidisciplinară constituită din medici specialişti în urgenţă (neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie generală, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), ortopedie şi traumatologie şi chirurgie generală) pentru evaluarea medicală, stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale.

„Pacientul, în vârstă de 41 ani, este conştient, cooperant, echilibrat hemodinamic şi respirator. În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, diagnosticul acestuia este: politraumatism prin catapultare, fractură diafiză femurală stângă, fractură naviculară stângă deschisă, contuzie forte umăr stâng, fără interesare nervoasă, contuzie gambă dreaptă”, se arată în comunicatul MApN. Pilotul urma să fie internat, pentru stabilizarea funcţiilor vitale, în Secţia de Terapie Intensivă, şi se lua în calcul o intervenţie chirurgicală, urmând ca marţi să se facă o reexaminare imagistică și consult.

Colegul lui, căpitan-comandorul Iulian Pena a fost transferat cu o aeronavă de tip C-27J Spartan până în Baza 90 Transport Aerian şi, ulterior, către SUUMC, cu un elicopter IAR 330 Puma, aeronave ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru evacuare medicală. „Echipa multidisciplinară constituită pentru stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale a constatat că militarul prezintă politraumatism prin catapultare, traumatism vertebral lombar minor, fără semne neurologice, contuzie abdominală minoră și contuzie genunchi drept. Pacientul este internat la Secţia Chirurgie generală II, urmând ca şi acesta să fie supus procedurii chirurgicale de toaletare a plăgilor. De asemenea, va beneficia de supraveghere medicală, profilaxia durerilor, corticoterapie, antibioterapie şi stabilizarea parametrilor biologici”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.
În această dimineaţă, în judeţul Bacău, se va încerca scoaterea epavei din Lacul Galbeni.

Foto: Ministerul Apărării Naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.