Politicienii din conducerea orașului și județului și-au publicat declarațiile de avere. Iată cât câștigă lunar

Veniturile primarului municipiului Bacău și ale președintelui Consiliului Județean au crescut cu noua grilă de salarizare.

Consilierii locali și județeni, la fel ca și alți funcționari publici au avut ca termen 15 iunie să își facă publice averile. Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a dobândit, între două declarații de avere, un teren în comuna Săucești în intravilan, de 1000 metri pătrați. Acesta l-a cumpărat împreună cu soția, iar plata se va face în rate. Dacă la începutul mandatului acesta conducea o Skoda, între timp și-a făcut credit auto pentru a o schimba cu un Renault. La capitolul datorii, acesta are un credit Prima Casă scadent în 2039, în valoare de  60.000 de euro pentru apartamentul de 75 mp în care locuiește. Noul credit auto este în valoare de aproape 50.000 de lei și este scadent în 2021, iar pentru terenul cumpărat va achita până la sfârșitul acestui an 13.000 de euro. Cel mai mare salt financiar s-a produs însă din salariu. Dacă la începutul mandatului acesta câștiga lunar circa 4.800 de lei, deja în anul 2017, venitul lunar a fost de peste 7.000 de lei, ca medie, aceasta pentru că din luna august 2017 indemnizația sa este de circa 13.000 de lei brut, 9000 de lei net. Soția sa, angajat al Instituției Prefectului câștigă 3700 de lei lunar, la care se adaugă și o normă de hrană.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, nu și-a rotunjit averea în 2017. Acesta a rămas cu cele cinci terenuri pe care le are în Bacău, Buhuși și Racova, la fel cu cele două locuințe, un apartament în Bacău și o casă de vacanță la Buhuși. Dacă atunci când a preluat președinția CJ câștiga circa 5300 de lei, în 2017 leafa a crescut la 7500 de lei lunar. Acesta continua activitatea ca lector universitar la „Petre Andrei”, în Iași, pentru care primește anual 15.600 de lei. Soția sa, consilier superior la Primăria Bacău a câștigat anul trecut mai mult, odată cu creșterile salariale, când i s-a dublat salariul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.