În cursul zilei de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit cu ocazia comercializării de produse de panificaţie şi cereale, pe raza județului Bacău.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 de lei la O.U.G. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea a fost confiscată suma de 1.865 de lei, reprezentând contravaloarea produselor alimentare, de panificaţie şi cereale comercializate, care nu au fost fiscalizate.

În urma verificărilor economice efectuate la o societate comercială din comuna Târgu Trotuș, s-a constatat că aceasta desfăşura activităţi de vânzare cu amănuntul de produse alimentare, de panificaţie şi cereale, fără a respecta prevederile O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În acest sens, lucratorii de poliție au identificat în unitatea de vânzare sume nejustificate şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi au confiscate suma de 775 de lei, reprezentând produse comercializate şi nefiscalizate.

Sursa: Realitatea de Bacau