“A văzut un om în pericol și a acționat cum putea mai bine, știa că fiecare secundă contează pentru bărbatul însângerat din fața sa”. Așa începe o poveste aparent banală, postată pe pagina de Facebook a ISU Bacău, care scoate însă la iveală un adevăr: pentru cei care salvează vieți, asta e mai mult decât o misiune, un loc de muncă, e modul lor de viață.

Povestea în are în prim-plan pe sergentul major Cristian Alexandru Curbăt, salvator din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. În plină noapte, în timp ce pompierul  își desfășura serviciul de pază pe platoul subunității, a observat un bărbat care a ieșit în fugă dintre blocurile de vis-a-vis de unitate și a început să se învârtă fără țintă pe lângă mașinile parcate pe stradă. Pompierului i s-a părut suspect comportamentul bărbatului, care inițial a crezut că e vorba de un hoț care încearcă să spargă mașinile. El și-a dat însă seama curând că e vorba de un om care are nevoie de ajutor.

“La început, colegul nostru a crezut că este vorba de cineva care încearcă să sustragă bunuri din autoturismele parcate, așa că a ieșit în conul de lumina ce se revărsa peste poarta de la intrare în subunitate, cu gândul de a speria persoana respectivă. Cu pași înceți și siguri sergentul major s-a apropiat de bărbat care nu a fugit, ci dimpotrivă s-a apropiat de Cristian și i-a cerut ajutorul. În lumina de lângă poarta subunității colegul nostru a observat că omul era plin de sânge, rănit la cap și speriat. Fără să stea pe gânduri salvatorul și-a anunțat colegii și alături de aceștia au acordat primul ajutor victimei, nu înainte de a descoperi că bărbatul avea și o rană sângerândă în partea dreaptă a toracelui”,  au transmis reprezentanții ISU Bacău.

Acțiunea promptă, cu sânge rece și rapidă a pompierului i-a salvat viața bărbatului de 52 de ani, care fusese victima unei agresiuni. Acesta a primit îngrijiri și a fost stabilizat de echipajul ambulanței SMURD, care ulterior l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Județean Bacău, unde a fost internat.

“Îl felicitam pe colegul nostru pentru curajul, bărbăția și dârzenia demonstrată și îi urăm mult succes în continuare!”,  au mai transmis reprezentanții ISU Bacău.