Pompierii salvează vieți tot timpul, indiferent că sunt sau nu în misiune

“A văzut un om în pericol și a acționat cum putea mai bine, știa că fiecare secundă contează pentru bărbatul însângerat din fața sa”. Așa începe o poveste aparent banală, postată pe pagina de Facebook a ISU Bacău, care scoate însă la iveală un adevăr: pentru cei care salvează vieți, asta e mai mult decât o misiune, un loc de muncă, e modul lor de viață.

Povestea în are în prim-plan pe sergentul major Cristian Alexandru Curbăt, salvator din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. În plină noapte, în timp ce pompierul  își desfășura serviciul de pază pe platoul subunității, a observat un bărbat care a ieșit în fugă dintre blocurile de vis-a-vis de unitate și a început să se învârtă fără țintă pe lângă mașinile parcate pe stradă. Pompierului i s-a părut suspect comportamentul bărbatului, care inițial a crezut că e vorba de un hoț care încearcă să spargă mașinile. El și-a dat însă seama curând că e vorba de un om care are nevoie de ajutor.

“La început, colegul nostru a crezut că este vorba de cineva care încearcă să sustragă bunuri din autoturismele parcate, așa că a ieșit în conul de lumina ce se revărsa peste poarta de la intrare în subunitate, cu gândul de a speria persoana respectivă. Cu pași înceți și siguri sergentul major s-a apropiat de bărbat care nu a fugit, ci dimpotrivă s-a apropiat de Cristian și i-a cerut ajutorul. În lumina de lângă poarta subunității colegul nostru a observat că omul era plin de sânge, rănit la cap și speriat. Fără să stea pe gânduri salvatorul și-a anunțat colegii și alături de aceștia au acordat primul ajutor victimei, nu înainte de a descoperi că bărbatul avea și o rană sângerândă în partea dreaptă a toracelui”,  au transmis reprezentanții ISU Bacău.

Acțiunea promptă, cu sânge rece și rapidă a pompierului i-a salvat viața bărbatului de 52 de ani, care fusese victima unei agresiuni. Acesta a primit îngrijiri și a fost stabilizat de echipajul ambulanței SMURD, care ulterior l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Județean Bacău, unde a fost internat.

“Îl felicitam pe colegul nostru pentru curajul, bărbăția și dârzenia demonstrată și îi urăm mult succes în continuare!”,  au mai transmis reprezentanții ISU Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.