Luni, împreună cu reprezentanții ONG-urilor, președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a semnat contractele pentru acordarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice, destinate activităților non-profit de interes general, în baza Legii 350/ 2005.
 
 În premieră la nivel național, aceste proiecte au fost depuse pe o platformă electronică iar evaluarea și aprobarea celor eligibile a fost făcută de către specialiștii din cadrul Consiliului Județean Bacău tot în format digital. Prin digitalizarea procedurilor administrative, orice demers privind alocarea de fonduri publice este transparent și obiectiv.
 
A fost acordată o finanțare totală de aprox. 1.1 milioane lei repartizată celor 18 contracte prin care se finanțează următoarele tipuri de activități care se vor derula până pe 9 decembrie 2022:
 10 proiecte culturale, în valoare de 299.897 lei
 5 proiecte sociale, în valoare de 699.353 lei
 3 proiecte ce vizează acțiuni pentru tineret, în valoare de 118.921 lei.
 
” Îmi exprim convingerea că, prin sistemul de evaluare digital, coroborat cu o strânsă legătură între beneficiari și Consiliul Județean, din acest an vom înregistra un progres în derularea acestor programe deosebit de importante pentru comunitate și vom finanța un număr cât mai mare de proiecte.
 Îi voi sprijini pe beneficiari, astfel încât, implementarea tuturor proiectelor să fie făcută în mod corect. În cele 3 domenii- cultural, social, tineret- se pot dezvolta extrem de multe activități în beneficiul comunității.
În acest sens, echipa din cadrul Consiliului Județean va acorda sprijinul necesar și va manageria derularea activităților astfel încât materializarea acestor proiecte să corespundă așteptărilor și cerințelor băcăuanilor”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau