Primăria Bacău dă ajutoare de căldură, dar pune condiții

Consilierii locali urmează să aprobe la proxima ședință cuantumul și condițiile în care se vor acorda ajutoarele de încălzire în acest sezon rece, care debutează oficial la 1 noiembrie. Condițiile pentru cei care doresc să depună documentele sunt aceleași: să aibă domiciliul în municipiul Bacău, să nu aibă datorii la bugetul local, să se încadreze în limita a 1082 de lei de persoană sau pe membru de familie. Se vor acorda ajutoare anul acesta, ca și anul trecut, nu doar abonaților la Thermoenergy, ci și persoanelor care se încălzesc cu centrale pe gaze, curent sau cu lemne sau alți combustibili.

Elementul de noutate îl constituie obligativitatea, pentru persoanele care se declară fără venituri, să prezinte o adeverință de la Agenția Județeană de Ocupare Forței de Muncă Bacău care să arate că au fost luați în evidență și sunt în căutarea unui loc de muncă. Practic, cei care nu au venituri, dar nici nu dovedesc că sunt interesați să se angajeze nu vor mai beneficia de acest sprijin.

Ajutoarele se vor acorda pe grade de compensare, de la bugetul local și cel de stat și vor fi limitate, maximum 262 de lei pentru centralele cu gaze, 240 de lei pentru centralele electrice, 54 de lei pentru lemne. Facturile la Thermoenergy vor fi acoperite integral.

Cererile se vor depune în această lună, dar nu se cunoaște încă data, la mai multe centre, printre care Direcția de Asistemță Socială, cele două sedii ale Primăriei Bacău, la Poliția Locală și două puncte termice, pe Henri Coandă și în spate la Luceafărul.

Ajutoarele de căldură se acordă până la 31 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.