Primăria Bacău va lua bani din Trezorerie pentru căldura furnizată de Thermoenergy

Primăria Bacău se numără printre administrațiile locale care va lua bani din Trezoreria statului pentru a acoperi costurile cu gazele pentru producerea căldurii de către Thermoenergy.

Ministerul Finanțelor a publicat un act normativ prin care va permite ca autoritățile locale să se împrumute din Trezoreria statului cu maximum 4.5 milioane de lei, întrucât Guvernul nu poate acoperi cei 450 de milioane de lei solicitați de autorități pentru a acoperi costurile cu încălzirea din acest sezon rece.

E vorba de „cheltuieli pentru constituirea stocurilor de combustibil, plata facturilor restante și acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului de termoficare”, iar pentru a le acoperi se vor modifica indicatorii pentru cadrul fiscal-bugetar. Acolo unde există excedent bugetar, o modificare legislativă le va permite acestora să îl folosească tot în acest scop.

Primarul Cosmin Necula susține că Primăria Bacău este nevoită să apeleze la acest împrumut.

„Suntem 7 municipii în această situație, iar la finalul săptămânii vom avea o întâlnire la Oradea cu reprezentanți ai Guvernului pe această temă. Avem deja un deficit de circa 16 milioane de lei, în condițiile în care în luna februarie nu mai aveam datorii la Gaze. Thermoenergy consumă  45 de milioane de lei anual, pentru gaze”, a declarat edilul.

Dosarele se vor depune până la 29 noiembrie. Acesta nu ar primul împrumut cu acest scop, în 2015, conducerea primăriei luând din Trezorerie 16 milioane de lei pentru a subvenționa încălzirea populației racordate la Thermoenergy, dar și a celor cu centrală proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.