Primăria Bacău pare pusă pe fapte mari! Cel puțin așa reiese din anunțul primarului Cosmin Necula, după ședința pe care a avut-o cu polițiștii locali, cărora le-a trasat o serie de sarcini. Necula nu vrea să mai vadă curse de mașini prin centrul orașului, gunoaie aruncate la voia întâmplării de magazine și coji de semințe peste tot. Polițiștilor locali le revine sarcina de a sta cu ochii pe tot ce mișcă și de a împărți sancțiuni.

“Am trasat conducerii Poliției Locale și lucrătorilor acesteia, în ședința de lucru de azi, o serie de ❗măsuri ce au drept obiectiv menținerea salubrizării și a siguranței publice în Bacău.

☑ Gonacii și vitezomanii de pe centru (sau de pe alte artere importante ale orașului) vor dispărea în cel mai scurt timp: nu accept ca viețile cetățenilor și copiilor acestora să fie puse în pericol de „șmecheri cu BMW” care fac curse spre magazin pe pietonalul din centru.
Carosabilul este pentru autoturisme; trotuarele/pietonalele pentru pietoni.

☑ Magazinele alimentare care depun deșeuri, cu precădere ambalaje, la rampele publice vor fi drastic amendate. Nu putem încărca factura lunară a orașului la gunoi, doar pentru că unii comercianți refuză – cu nesimțire – să aibă contract cu operatorul de salubritate și să suporte costul deșeurilor produse.

Nu voi tolera acest comportament și vom merge până în pânzele albe cu magazinele care nu înțeleg acest lucru. Deșeurile agenților economici nu pot fi plătite din buzunarele băcăuanilor!

☑ Spărgătorii de semințe și alte persoane care nu realizează că parcurile și spațiile publice din oraș NU SUNT tomberoane în aer liber vor suferi rigorile legii și vor fi drastic amendați de lucrătorii Poliției Locale.

❗ Continuă amplasarea de camere de luat vederi în parcurile și piețele din oraș, iar sistemul de monitorizare administrat de Poliția Locală începe să-și arate utilitatea și eficiența.

Am convingerea că lucrătorii Poliției Locale au înțeles mesajul transmis și că doar prin toleranță zero față de aceste derapaje vom face, împreună, un oraș mai curat și mai sigur”,  a scris pe Facebook primarul municipiului Bacău.