Primele două licitații organizate de Primăria Bacău pentru realizarea coridoarelor nemotorizate din municipiul Bacău, proiecte finanțate din bani europeni, au fost un eșec. Nicio firmă nu a participat la procedurile de achiziție, Primăria fiind nevoită acum să refacă documentațiile. La fel și în cazul proiectului privind sistemul integrat al traficului, unde licitația trebuie reluată. Toate aceste proiecte trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023, pentru ca municipalitatea să nu piardă finanțarea europeană, așa cum s-a întâmplat în cazul Insulei de Agrement. 

Anul acesta, Primăria Bacău a scos la licitație primele două coridoare nemotorizate care leagă mai multe puncte din Bacău. Este vorba despre „Traseul tineretului” (care leagă Parcul Cancicov, printr-o pasarelă supraterană, de stadion și Universitatea Alecsandri, dar și de coridorul Centru – Gară. Însă nicio societate nu s-a prezentat la procedura de achiziție. Acum, Primăria trebuie să refacă documentațiile și să lanseze o nouă procedură, ceea ce va întârzia proiectele cu câteva luni, scrie Ziarul de Bacău.

În cazul proiectului privind „sistemul integrat de management al traficului pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local și a deplasărilor cu bicicleta în municipiul Bacău”, la licitația organizată s-a prezentat o singură firmă, care a oferit însă cu 14% mai mult decât valoarea estimată de Primărie. Pentru ca această ofertă să fie acceptată, era nevoie de suplimentarea fondurilor de către Consiliul Local. Acesta s-a opus însă, viceprimarul Liviu Miroșeanu susținând că e nevoie să fie parcurși pașii legali și să se organizeze o altă licitație, cu o estimare actualizată a prețurilor. Astfel, și acest proiect, în valoare de nu mai puțin de 100 de milioane de lei, este amânat. 

Sursa: Realitatea de Bacau