Autoritățile sanitare anunță că s-a înregistrat primul deces din cauza gripei în județul Bacău.

„Din cele 15 cazuri confirmate de gripă, s-a înregistrat un deces prin gripă cu virus gripal A, subtip H1, la o persoană de sex masculin, în vârstă de 54 de ani, din mediul urban, care avea condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău.

De la începutul sezonului, s-a confirmat un număr total de 15 cazuri de gripă, 3 cazuri cu virus gripal tip A, subtip H3 și 12 cazuri cu virus gripal A, subtip H1. 9 cazuri sunt din mediul urban și 6 din mediul rural.

„Pentru evitarea apariției unei epidemii prin afecțiuni respiratorii acute recomandăm populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, mai ales a persoanelor vârstnice și cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să respecte cu strictețe regulile de igienă elementare, să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume și să se prezinte la medicul de familie în cazul apariției unor simptome de boală”, a mai spus Dumitrescu.