Protest la Parchetul Bacău. Se anunță suspendarea activității

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău (PTB) anunță proteste față de modificările făcute prin OUG 7 la legile Justiției. Aceștia vor purta banderole albe și își vor suspenda activitatea timp de două ore zilnic.

În ședința de luni, 25 februarie 2019, procurorii din această unitate și-au exprimat punctul de vedere față de modificările şi completările Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

În opinia procurorilor, aceste schimbări au fost aduse fără respectarea dispoziţiilor legale referitoare la adoptarea de acte normative în domeniul justiţiei şi fără avizul CSM. De asemenea, Procurorii PTB își asumă criticile formulate față de OUG 7 de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Ne delimităm de luările de poziţie şi punctele de vedere exprimate de Asociaţia Procurorilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România, întrucât nu ne reprezintă şi nu suntem membrii ai acestor asociaţii profesionale”, se arată în comunicatul Adunării Generale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au hotărât în semn de protest suspendarea activităţii în perioada 26 februarie – 8 martie 2019, în intervalul orar 08-10, cu excepţia cauzelor urgente şi a celor care nu suferă amânare și purtarea unor banderole albe, tot în semn de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.