În urma scandalului izbucnit în spațiul public, după ce chestorul Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, a făcut o declarație controversată în timpul unei emisiuni radiofonice, vine și o primă reacție din partea celui implicat. Oprișan a transmis printr-un comunicat de presă că își cere public scuze pentru ceea ce a afirmat în timpul emisiunii, dar că e vorba despre o exprimare nefericită.

Ca urmare a declaraţiilor făcute în spaţiul public, în timpul unei emisiuni de la un post de radio din judeţ, fac următoarele precizări:

Îmi cer scuze public pentru modul de exprimare şi vă asigur că intenţia mea era cu totul alta.

Am dorit să subliniez că sunt situaţii când unele persoane sună abuziv la 112 şi, din acest motiv, viaţa oamenilor care au într-adevăr nevoie de ajutor poate fi pusă în pericol.

În mod clar exemplul dat nu a fost unul potrivit.

Îmi exprim părearea mea de rău pentru faptul că am utilizat o situaţie extrem de sensibilă care a permis interpretări şi dau asigurări în ceea ce priveşte intervenţia promptă a poliţiştilor băcăuani la toate evenimentele.

Am considerat şi consider în continuare că violenţa domestică poate genera situaţii grave.

Tocmai de aceea, orice astfel de caz va fi tratat cu maximă responsabilitate, operativitate şi celeritate de mine şi colegii mei!”,  este mesajul transmis de chestorul Oprișan prin comunicatul de presă.