Recomandările polițiștilor pentru a circula în siguranță

Foto: DRDP Iași

Până vineri la prânz, în județul Bacău sunt așteptate ninsori abundente și viscol, iar pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul condițiilor de trafic polițiștii fac o serie de recomandări.

Să manifestați atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să circulați cu viteză redusă, adaptată permanent la factorii de drum, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Nu uitați de echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Astăzi, pe DN 2, între localitățile Faraoani și Nicolae Bălcescu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, cel mai probabil pe fondul neadaptării vitrezei la condițiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu zăpadă frământată. În urma impactului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.