Un localnic din comuna Mănăstirea Caşin, aflat la cules de ciuperci în pădurea din localitate, a descoperit, la un moment dat, mai multe elemente de muniție rămase neexplodate. Omul nu s-a apropiat de ele, ci a anunţat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, care a mers la faţa locului, a cercetat zona şi a ridicat trei proiectile explozive calibrul 25 mm, două lovituri acuplate cu proiectile explozive de acelaşi calibru, un focos de proiectil exploziv calibru 105 mm şi două proiectile explozive calibru 75 mm, dintre care unul fără focos. 
O altă misiune a pirotehniştilor a fost în pădurea din apropierea Mănăstirii Runc, orașul Buhuși, unde un detectorist amator a descoperit mai multe elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor militare. 
„În urma cercetării zonei, au fost identificate 72 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm, 30 cartușe pistol calibru 7,62 mm și o grenadă ofensivă de mână. Muniția ridicată a fost transportată și depozitată în vederea distrugerii”, a spus mr. Andrei Grecu, purtător de cuvânt la ISU Bacău.
Recomandarea pompierilor către băcăuani este ca atunci când găsesc muniţie de război să sune la 112 şi să nu le lovească sau să le ducă la fier vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.