S-a rupt lanțul de iubire! Benea vrea să-l mătrășească pe Necula și cere retragerea sprijinului politic pentru primarul Bacăului

Sunt tensiuni în PSD Bacău, după ce liderul organizației județene a sărit la gâtul primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, colegul său de partid, și a cerut retragerea sprijinului politic pentru acesta. Dragoș Benea a publicat un mesaj extrem de crtic la adresa lui Necula, care în mai multe rânduri a “mârâit” împotriva Guvernului și, implicit, a partidului din care face parte.

Necula a fost unul dintre primii care, imediat după alegerile europarlamentare, a cerut ca liderii de la București să-și asume scorul dezastruos obținut de partid, cerându-i inclusiv demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea Executivului.

De altfel, Necula a taxat și politica de guvernare a partidului care l-a propulsat la vârful Primăriei Bacău și a fost critic în mai multe rânduri.

Semnale privind animozitățile dintre Benea și Necula au mai fost în ultimele luni, dar de data aceasta atacul lui Benea este extrem de virulent.

“Voi propune forurilor statutare ale PSD Bacău, retragerea sprijinului politic pentru dl. Cosmin Necula!
Cosmin Necula, ce-ți dorești se va întâmpla!

Ca președinte al PSD Bacău, am sprijinit necondiționat Municipiul Bacău. Ori de câte ori a fost necesar.

Peste 200 de proiecte se află în diferite stadii de execuție în județ, finanțarea fiind asigurată de către Guvern (în implementare la acest moment AFIR-38 milioane euro; PNDL I-14 milioane euro; PNDL II-88,7 milioane euro).

Între ele menționez Rezerva de apă a Municipiului Bacău, decolmatarea lacului de la Insula de Agrement, Radioterapia (inclusiv achiziția celui de-al doilea accelerator de particule), Aeroportul sau Centura Municipiului Bacău, cel mai mare proiect derulat în județ de la Revoluție încoace (peste 142 milioane euro).

În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități; în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de bacauani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacaului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi „luat” banii cetătenilor din Municipiul Bacău.
Nimic mai fals și mai ipocrit!

În numele interesului băcăuanilor, tot mai des invocat de primar, apreciez că nu poți veni cu solicitări neserioase și provocatoare înaintate Guvernului, din care remarc (doar) ultima adresă a Primăriei, prin care se cer Executivului 160 milioane lei, adică 11-12 la sută din suma disponibilă la nivelul întregii țări.

La capitolul dezvoltare se solicită bani de la Guvern, 8 mil. lei, pentru plata unei datorii imputabile strict Primăriei Bacău și modului catastrofal în care unii funcționari au înțeles să „împingă” proiectul Insulei de Agrement. Vreau să fiu foarte clar: rolul Guvernului nu e acela de a deconta incompetența „chindrusilor” din Primăria Bacău. Dezvoltare înseamnă investiții, nu decontarea oalelor sparte de incompetenții de la Primărie!

Faptul că primarul a uitat de #schimbare, devenind prizonierul unor funcționari, care-i plimbă pe bacauani, în totală lipsă de respect și dezinteres, de la Ana la Caiafa i se datorează și actualului edil. Deciziile neasumate la timp au azi consecințe pe măsură pentru orașul Bacău și proiectele sale. Iar asta se vede cu ochiul liber.

E ușor să ceri bani de la Guvern, să angajezi cheltuieli de tot felul din bugetul local, dar dosesti raportul de audit al Camerei de conturi, ascunzând constatările de consilierii locali. E simplu să te lamentezi că Guvernul a „luat” banii orașului, că Primăria nu mai are bani, dar mă întreb oare de unde existau fonduri pentru cumpărarea unui nou sediu pentru Primărie dacă bugetul local a „secat”!?

E ușor să ai pretenții crezând că totul ți se cuvine-e mai greu e să faci absorbție de fonduri UE, să implementezi proiecte și să finalizezi, cap-coadă, măcar un obiectiv de investiții dintre cele pe care bacauanii le așteaptă de ani de zile.

Fără îndoială, Municipiul Bacău va primi la rectificare fonduri destinate funcționării și finanțării unor domenii sociale precum persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, însă niciun Guvern, cu atât mai puțin ipoteticul Guvern care va veni, nu va putea să gireze solicitările nefundamentate formulate de Primăria Bacău.

M-aș fi bucurat ca, înainte să iscălească solicitări cu cifre neîntemeiate și să facă poante pe Facebook, dl. primar al Bacaului să-și fi amintit că adevăratele caractere se văd la greu și că SOLIDARITATEA e un principiu fundamental al social-democrației în numele căreia a candidat în 2016.

Data fiind situația expusă mai sus, voi cere forurilor statutare PSD Bacău retragerea sprijinului politic acordat primarului C. Necula. Democrația internă va hotărî în această privință.

Decât să rămânem încurcați în ițele unei duplicități confortabile, consumatoare de timp prețios, prefer să-mi asum o decizie tranșantă, mult mai apropiată de realitățile de azi din Bacău”,  este mesajul lui Dragoș Benea, publicat pe pagina sa de Facebook.

În cazul în care Cosmin Necula își va pierde sprijinul politic al PSD, iar decizia va rămâne definitivă, primarul Bacăului își va pierde mandatul înainte de termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.