S-a semnat contractul pentru centura ocolitoare a Bacăului

Astăzi, la Centrul de Afaceri din Bacău, s-a semnat contractul dintre CNAIR și asocierea de firme Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, societăți care au câștigat licitația pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Bacău. Au fost prezenți ministrui Transporturilor, Lucian Șova, directorul general al CNAIR, Narcis Ștefan Neaga, și șefii județului.

Centura Bacăului va avea o lungime de 31 de kilometri, dintre care 16 kilometri vor fi în profil de autostradă. Valoarea proiectului se ridică la 668,3 milioane lei, aproximativ 142 milioane de euro, iar graficul lucrărilor cuprinde perioada de proiectare de 6 luni și perioada de execuţie de aproximativ 30 de luni. Garanția lucrărilor este pentru o durată de 7 ani.

Realizarea Centurii Ocolitoare se va face după trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentând tronsoane de drum. Primul, la sud-est-nord de municipiul Bacău, va fi comun cu autostrada Moldova. Cel de-al doilea obiectiv se află la nord de municipiu și este conceput ca drum de legătură între DN15 și DN2, fiind proiectat pentru o viteză de 80-100 km/oră. Obiectivul trei este la sud de municipiu, între DN2, km 279 și DN11, km 174, ocolind municipiul Bacău prin vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.