Sâmbătă se semnează contractul pentru centura Bacăului. A doua oară

După o perioadă lungă de contestații și acțiuni în instanță, contractul de proiectare și execuție a variantei de ocolire a municipiului Bacău (Centura Bacău) va fi semnat sâmbătă, 22 decembrie. Pentru acest eveniment, la Bacău sunt așteptați ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și administratorul Asocierii Spedition UMB – Tehnostrade, Dorinel Umbrărescu.

Prin contract se vor executa lucrări pe 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km în profil de autostradă.

Durata de realizare a acestui contract este de 36 de luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 de luni pentru execuția lucrărilor.

„Este cel mai frumos cadou care poate fi oferit băcăuanilor acum la final de an – a opinat senatorul Dragoș Benea, președintele organizației județene a PSD. Este a doua încercare de a se realiza acest proiect, după eșecul cu firma din Turcia, dar poate fi considerată chiar a treia încercare dacă socotim și falsa inaugurare din 2008, pe vremea administrației anterioare a Bacăului. Sâmbătă se va semna contractul cu cel mai puternic antreprenor constructor de drumuri din România, care este chiar din Bacău”.

Garanția lucrărilor va fi de 7 ani.

Lucrările au fost abandonate de fostul constructor, o firmă din Turcia care a încasat avansul dar a executat doar puțin din lucrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.