SĂNĂTATEA, ÎN PERICOL! Peste 800 de băcăuani s-au îmbolnăvit de diabet de la începutul anului. Peste 25.000 sunt luați în evidență în județul Bacău

Diabetul continuă să facă ravagii printre băcăuani. “În judeţul Bacău, pe primele 9 luni ale anului 2018, s-au înregistrat 913 de cazuri noi de diabet zaharat si 25.271 de bolnavi rămași în evidenţă. De asemenea, în aceeaşi perioadă a anului 2019, s-au înregistrat 804 cazuri noi de diabet zaharat şi 25.703 de bolnavi rămaşi în evidenţă”, precizează Alin George Nastasă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bacău. Pentru a marca ziua de 14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului, DSP Bacău, prin compartimentul Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii, desfaşoară o serie de activităţi în parteneriat cu Lions Club Moldova şi DAS Bacău. Astfel, mâine, 12.11.2019, începând cu ora 9, la sediul Club 60+, vor avea loc acţiuni de măsurare a glicemiei, colesterolului, trigliceridelor şi tensiunii arteriale, iar pe noiembrie, începând cu ora 10, în Piaţa Tricolorului va avea loc un eveniment public de lansare de baloane albastre. Apoi, între orele 17.00-20.00, faţada Instituţiei Prefectului va fi luminată albastru, simbol specific Zilei Mondiale a Diabetului.

Două noi cazuri la fiecare zece secunde

 „Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări, printre care şi România, toate fiind State Membre ale Naţiunilor Unite, de către alte asociaţii, organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane cu diabet zaharat, precum şi familiile lor.

Campania din acest an, are ca scop o mai bună informare a membrilor familiilor pesoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce priveşte gestionarea acestei afecţiuni. Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor modificabili de risc pentru diabetul de tip 2 şi trebuie susţinute prin educaţie, resurse şi oportunităţi necesare adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Pentru anul 2019 sloganul campaniei naţionale este „Diabetul – o problemă și a  familiei”, iar obiectivele campaniei sunt de creştere a gradului de conştientizare a membrilor familiilor persoanelor diabetice asupra impactului pe care îl are acesta asupra calităţii vieţii şi de informare a pacienţilor cu diabet şi a aparţinătorilor, referitor la posibilităţile de îngrijire a pacientului şi prevenirea complicaţiilor generate de această boală. Mesaje cheie: Diabetul este o afecțiune ce  poate pune viața în primejdie! Diabetul reprezinta una dintre cauzele majore de deces prematur! La nivel global, la  fiecare 10 secunde, două persoane sunt diagnosticate cu diabet! În multe situații diabetul poate fi prevenit! Un bun management al afecțiunii poate preveni sau întârzia apariția unor complicații! O îngrijire adecvată  a persoanelor cu diabet permite o viață normală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.