Autoritățile județene și naționale anunță că pe tot teritoriul județului Bacău se circulă în condiții de iarnă, traficul fiind îngreunat de ninsoarea abundentă, afânată, sfărâmată și apoasă.

„Se împrăștie sare și nisip și deocamdată nu sunt sectoare de drum închise. Conform planului de deszăpezire, se cunosc sectoarele de drum care vor fi primele închise în cazul unor ninsori mai abundente”, a declarat Lenuța Ardeleanu, directorul Serviciului de Drumuri.

Este vorba despre DJ 207 F Pădureni-Ilieși (pentru care este disponibilă varianta de ocolire Berești Bistrița-Pădureni-Racova-Ilieși), DJ 252 Ocheni-Găiceana (cu varianta de ocolire Huruiești-Ocheni-Dealu Morii-Găiceana), DJ 156 H Runc-graniță Neamț (drum închis, impracticabil), DJ 156B Blăgești-Băsești (drum închis-pod avariat), DJ 252 B Gioseni-Bazga (cu varianta de ocolire Chetriș-Gioseni-Horgești-Bazga), DJ 252F Bărtășești-Brad (cu varianta ocolire Iz. Berheciului-Brad). Aceste drumuri sunt închise în fiecare iarnă, dar sunt sectoare izolate cu trafic foarte redus.

Pe drumurile naționale, sectorul de drum mai dificil este cuprins între Măgura și Sănduleni, dar utilajele acționează încă de azi noapte.

foto: Răzvan Cristofor

În municipiul Bacău, deszăpezirea se face cu material antiderapant, dar și cu un inhibitor de coroziune, care reduce efectul distructiv pe care sarea îl are asupra asfaltului. Situația este sub control și nu s-au înregistrat probleme, în afara aglomerației foarte mari din trafic.