În județul Bacău, se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene și se acționează pentru asigurarea condițiilor bune de trafic și protectia cetatenilor, sub coordonarea prefectului.

Urmare a ninsorilor mai însemnate cantitativ înregistrate în ultimele ore, se actioneaza cu utilaje pe toate sectoarele de drum, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

S-a actionat în cursul nopții pentru a se asigura circulația în bune condiții pe drumurile publice. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene.

Se acordă o atenție sporită unor porțiuni de drum unde se înregistrează viteze mai mari ale vântului și viscol, zăpadă fiind rascolita:
DN 2 km 310 ÷ 318 la Harlesti, DN 11 km 167 ÷ 174 Barzulesti ÷ Magura, DN 2G km 20 ÷22 Stejaru – Grigoreni.

Potrivit informării reprezentantului Administrației Naționale de Meteorologie Bacău, astazi, până la ora 20:00, în nord și centru va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel ca se va depune strat de zapada, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Soferii se plang pe retelele de socializare ca circulatia pe E85 se desfasoara foarte greu din cauza zapezii de pe carosabil. Mai mult decat atat, a inceput deja sa se formeze polei.

„Mai devreme era sa mor deoarece un Tir nu a putut frana in parametri normali de la 70-80km/h iar cabina s-a intors.” a spus Andrei

Prefectul Bacaului, Liviu Miroseanua, a spus ca in judetul Bacau continua intervențiile pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, în special pe ariile în care ninsorile sunt semnificative cantitativ:

„Având în vedere că, potrivit prognozei meteo, temperaturile vor fi scăzute pe timpul nopții, favorizand înghețul și formarea poleiului, se acționează cu material antiderapant pe tot traseul E 85 pentru menținerea funcțională a carosabilului.” a spus prefectul Miroseanu

Sursa bacau.net