Se iau măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

În județul Bacău nu s-a confirmat, până în prezent, niciun caz de gripă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a dispus instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, pe care le-au transmis la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, dar și la spitalele din județ.
La solicitarea DSP Bacău, în toate unitățile de învățământ se va realiza triajul zilnic și nu vor fi acceptați în colectivități copiii care prezintă semne de boală. Conducerea școlilor este obligată să anunțe DSP dacă se înregistrează focare de boală sau absenteism de peste 20 la sută din totalul cursanților din cauza infecțiilor respiratorii acute sau gripă.

O adresă cu măsuri a ajuns, însă, și la spitale. “Este vorba despre limitarea accesului vizitatorilor, în special în secțiile cu risc, și interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie. Efectuarea zilnic, la intrarea în serviciu, a triajului epidemiologic pentru întreg personalul, cu scoaterea temporară din sectorul de activitate a celor cu simptomatologie respiratorie”, spune Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău. Unui triaj asemănător vor fi supuși și pacienții la internare.
Potrivit ultimei raportări a autorităților sanitare, care face referire la săptămâna 7 – 13 ianuarie, la nivelul județului Bacău, s-au înregistrat 1.304 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 302 cazuri de pneumonii și bronho-pneumonii.
Până la acest moment, în județul Bacău, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.
La național, însă, s-au înregistrat deja 25 de decese din cauza gripei și suntem în pragul unei epidemii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.