Centrul Bugetar Creșe va amenaja, cu sprijinul și finanțarea Primăriei Bacău o nouă grupă de creșă, la Creșa 4, într-un spațiu care aparține primăriei, dar care a fost închiriat unei fundații teatrale. După câțiva ani de procese, instanța a decis ca spațiul să revină primăriei care îi poate da acum destinația pentru care a fost gândit.

„Pentru a mai rezolva din solicitările pentru locurile din creșe se va înființa o grupă, cu rolul de a oferi, pe timpul zilei, servicii integrate de îngrijire și supraveghere a copiilor. În prezent, sunt 240 de cereri depuse pe care nu le putem onora”, a declarat Diana Buganu, directorul Centrului Bugetar Creșe.

Ca urmare a reamenajărilor făcute în ultimii doi ani, numărul locurilor din creșe a ajuns la 440, dar tot nu sunt suficiente. Cele 6 creșe nu pot face față numărului mare de solicitări. De altfel, Consiliul Local a aprobat ridicarea unei noi creșe și grădinițe, dar acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de anul viitor. Amenajarea noii grupe de 20 de copii se va face până la sfârșitul acestui an.