Sebastian Pintilie, argint la Olimpiada Internațională de Biologie. Băcăuanul, rănit în accidentul de la Cluj, are profilul unui adevărat învingător

Elevii români s-au întors cu trei medalii de la etapa intenațională a olimpiadei de Biologie.Romeo-Sebastian Pintilie, de la  Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, a cucerit argintul, în timp ce bronzul a fost câștigat de Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București). Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Pentru mulți, performanța elevilor români poate părea o știre banală, dar povestea din spatele rezultatului obținut de elevul băcăuan este cu adevărat tulburătoare.

În luna aprilie, Sebastian, a pornit spre Oradea alături de alți elevi din Bacău calificați în etapa națională a Olimpiadei de Biologie, pentru a participa la concurs. Microbuzul în care se aflau olimpicii din Bacău s-a răsturnat în județul Cluj, după ce șoferul a adormit la volan. În urma impactului, 11 persoane au fost rănite. Printre răniți s-a numărat și Sebastian Pintilie. El a avut norocul să fie rănit destul de ușor, comparativ cu alți colegi de-ai săi. A suferit o ușoară fractură de mandibulă și a suferit o intervenție în urma căreia i-au fost puse mai multe copci. Așa rănit și cu copci, Sebastian a plecat la Oradea, unde a luat o notă foarte mare. S-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, apoi, în urma unui alt concurs, s-a calificat să participe la faza internațională a concursului.

Peste 300 de elevi din 78 de țări, care mănâncă biologie pe pâine, s-au luptat pentru o medalie olimpică. Cu o așa poveste și o asemenea concurență, argintul obținut de Sebastian este mai valoros pentru Bacău și pentru Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău decât orice altceva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.