Ca urmare a inundațiilor istorice, așa cum au fost numite de ministrul Mediului – Costel Alexe vor fi luate noi măsuri pentru a preveni pierderea de vieți omenești și de bunuri materiale. În acest sens, vor fi declarații la ora 17.00, relatează realitatea.net

„În urma evoluției situației hidrometeorologice din nordul țării, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a convocat astăzi, la sediul MMAP, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU)”, se arată într-un comunicat de presă.

E cod portocaliu în aproape toată țara până mâine dimineață. Viiturile și furtunile au facut deja ravagii. Numai în ultimele 24 de ore, pompierii au scos apa din peste 900 de gospodării, alte case și drumuri au fost distruse, iar zeci de persoane au fost nevoite să fugă din calea puhoaielor.

În alte zone, vântul puternic a doborât stâlpii de electricitate, iar 20 de mașini au fost avariate. În total, 161 de localități din 29 de județe au fost afectate. Din păcate, trei persoane și-au pierdut viața, ieri, din cauza viiturilor.