Consiliul Județean Bacău finanțează cu 95% investiția necesară pentru realizarea  lucrărilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea sediului Ambulanței Onești și a atelierelor mecanic și electric de la Spitalul municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” din municipiul Onești.

Durata de execuție este de 3 luni pentru proiectare și 7 luni pentru realizarea lucrărilor.
Bugetul total se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, 5% din sumă fiind asigurată de Consiliul Local Onești.

Reabilitarea sediului era mai mult decât necesară în condițiile în care sediul ambulanței Onești era compus din mai multe corpuri de clădire construite între anii 1968 și 1982, aflate într-o stare avansată de uzură. Prin realizarea acestor lucrări vor fi reamenajate spațiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice și camerei de dezinfecție.

Investiția în infrastructura de sănătate oneșteană nu este singulară, în 2017 fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, 95% din sumă provenind tot din bugetul Consiliului Județean Bacău.
Au mai fost, de asemenea modernizate secțiile de Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie iar în 2018 Consiliul Județean Bacău s-a asociat cu primăria municipiului Onești, într-un proiect de reparații capitale și eficientizarea energetică a spitalului care a costat peste 28 de milioane de lei.

Sursa: Realitatea de Bacau