SNMF va derula şi în Bacău un atelier pe tema vaccinării

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) a lansat un proiect de creştere a competenţei medicilor de familie în activitatea de vaccinare, iar Bacăul se numără printre judeţele proritare pentru derularea unor astfel de acţiuni.
Acesta se adresează medicilor de familie, fiind structurat ca un program educaţional desfăşurat sub forma unor ateliere de lucru pentru dobândirea de abilităţi suplimentare în comunicarea cu pacienţii.

Ideea a venit după ce s-a observat că tot mai mulţi părinţi sunt reticenţi când vine vorba de vaccinarea micuţilor, iar refuzul administrării vaccinului a dus în ultimul an la o creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă şi a deceselor cauzate de această boală.
„Analizând rapoartele Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, privind estimarea acoperirii vaccinale şi consumul lunar de vaccinuri, precum şi solicitările transmise din teritoriu, am identificat 11 judeţe prioritare în desfăşurarea de activităţi educaţionale legate de vaccinare. Acestea sunt: Arad, Bacău, Braşov, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş”, se precizează în comunicatul SNMF.
În judeţul Bacău, atelierul este programat să se desfăşoare în data de 7 decembrie.