Consilierii locali au aprobat modificarea Regulamentului de execuție a lucrărilor pe domeniul public, pentru intervenții la rețele. Astfel, de acum, firmele care sparg străzi pentru a înlocui anumite părți din rețelele lor vor trebui să asfalteze nu doar gropile săpate, ci întreaga bandă pe care au lucrat. Măsura a fost luată întrucât fiecare societate asfalta după plac în urma lucrărilor edilitare, iar anumite străzi arată ca un puzzle nereușit.

„La străzile aflate în perioada de garanție, refacerea suprafețelor afectate se va realiza cu societatea care a asfaltat strada. În situația în care aceasta nu poate executa lucrarea din cauza obiective și neimputabile, acestea vor fi executate de Societatea de Servicii Publice”, au fost de acord consilierii locali.

Dacă societatea primăriei nu poate asfalta, o altă societate, stabilită de comun acord cu primăria, va face lucrarea. Numeroase străzi din municipiul Bacău sunt sparte de firmele de utilități pentru lucrări care durează foarte mult și în urma cărora terenul nu mai arată ca înainte. Poliția Locală a aplicat anul acesta amenzi aproape nesemnificative, de 8000 de lei, firmelor care nu au adus terenul la starea inițială.