Pe parcursul ultimei săptămâni, președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a verificat lucrările pe cele trei sectoare de drum din cel mai mare proiect de infrastructură rutieră pe care Consiliul Județean (CJ) Bacău îl are, în acest moment, în implementare.

 
Finanțat cu fonduri europene în valoare de aprox. 41 milioane euro, drumul de peste 90 kilometri leagă sudul Bacăului (Podu Turcului) de nord (Dămienești – limită județ Neamț), traversând 11 comune din partea de est a județului.
 
” Am remarcat o bună mobilizare a antreprenorilor pe teren, mai ales că vorbim de o investiție complexă, cu intervenții ce presupun atât reabilitări de podețe & șanțuri, cât și consolidarea malurilor și acostamentelor”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.
 
Situația pe cele trei tronsoane, inclusiv stadiul concret al lucrărilor, se prezintă astfel:
 
 LOT 1 – DJ 207D
 limită județ Neamț – Traian – DN 2F (22 km)
 stadiul fizic realizat: 80%
 sunt finalizate sistemul rutier și podețele, acostamentele și șanțurile pe tronsoanele modernizate
 se lucrează la șanțuri și profilarea acceselor în curți
 
 LOT 2 – DJ 241
 limită județ Vrancea – Podu Turcului – Izvoru Berheciului (58 km)
 stadiul fizic realizat: 33%
 este finalizat sistemul rutier pe o lungime de 14 km
 sunt realizate 68 podețe, 1,4 km de șanțuri betonate, 13 km de acostamente consolidate cu beton
 se montează 20 de km de borduri
 
 LOT 3 – DJ 241A
 Izvoru Berheciului – Secuieni (14 km)
 Stadiul fizic realizat: 68%
 sunt turnate primele două straturi de asfalt pe toată lungimea drumuluo
 sunt realizate 18 podețe, 4,3 km de șanțuri betonate, 471 metri fundație adâncită de parapet, respectiv 90 de metri zid de sprijin.
 
 ”Îmi place să cred că axa Dămienești – Podu Turcului va fi o adevărată coloană vertebrală – în materie de infrastructură rutieră – pentru estul județului Bacău, o zonă cu disparități și decalaje în dezvoltare pe care, tocmai prin astfel de investiții, urmărim să le atenuăm.
 Drumul de peste 90 km e cu atât mai important cu cât va deservi peste 30.000 de locuitori, care vor avea parte de o infrastructură rutieră modernizată cu bani europeni, la cele mai ridicate standarde de siguranță în trafic.
 Consecvent cu prioritățile fixate la începutul mandatului, CJ Bacău continuă modernizarea rețelei de drumuri județene: în acest moment, fondurile europene reprezintă cel mai eficient antidot la dezinteresul unei guvernări ostile băcăuanilor și investițiilor pe care le avem în implementare”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau