Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat astăzi că studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru autostrada Bacău – Brașov va fi depus la ANAP pentru a fi scos la licitație. Lucian Șova a precizat că se va merge în paralel  și cu Autostrada A8, deoarece “nu există concurență între ele din punct de vedere politic”.

Potrivit studiilor făcute de Compania de Drumuri, varianta Bacău-Brașov poate fi finanțată prin fonduri europene și este mai rentabilă din punct de vedere economic.

“Din analiza cost – beneficiu se poate constata că singurul proiect uşor peste limita de rentabilitate este Autostrada Braşov – Bacău”, se arată în analiza experţilor.

“Aș vrea să fiți atenți la concluziile acestui studiu. Practic, înainte de a fi puse în discuție legi privind construcția de autostrăzi, am început într-o manieră profesionistă la proiectul ce privește legătura pe autostradă dintre Moldova și Ardeal. Astăzi avem concluzii prezentate în subcomitetul de monitorizare. Am ales ca aceste evaluări să fie făcute exclusiv de experți JASPERS și BEI-PASSA”, a declarat Lucian Șova, în cadrul conferinței de presă.