Subvenţii lunare de 2.250 lei pentru angajarea șomerilor

0
1

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active, printre care și acordarea unor subvenții lunare, pentruintegrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Acești bani sunt acordați pentru a-i stimula pe angajatori să-i încadreze pe cei din categoriile dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.

Astfel, agenții economici care angajează, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs (care au între 16 și 25 de ani, nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ, nu participă la activități de formare șprofesională, dar se află în evidențele AFOFM) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. De aceste facilităţi beneficiază și angajatorii care încadrează persoane cu handicap ori aflate în pragul pensionării.

Pentru a benefiica de acești bani de la stat, angajatorul trebuie să depună o solicitare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău.
Potrivit unei raportări a AJOFM Bacău, până la începutul lunii octombrie, la nivelul județului, s-au acordat 253 de subvenții pentru angajarea șomerilor cu vârste de peste 45 de ani și doar 10 subvenții pentru încadrarea tinerilor NEETS, deși planul era de 200. În primele nouă luni ale anului, nu s-au acordat însă nicio subvenție pentru încadrarea persoanelor cu handicap, a șomerilor care mai au doar cinci ani până la pensie sau a șomerilor de lungă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.