Sute de amenzi și zeci de certificate de înmatriculare retrase după plângerile împotriva taximetriștilor

După ce mai mulți pasageri care au ajuns în Aeroportul Bacău s-au plâns de serviciile de taximetrie, dar mai ales de prețurile exorbitante percepute de taximetriști, autoritățile județene au dispus o serie de controale. Acestea au fost dispuse de actualul prefect Valentin Ivancea, care s-a ocupat îndeaproape de anchetă încă de pe vremea când era subprefect al județului.

Timp de trei luni, în acțiune au fost implicate mai multe instituții, respectiv Poliția Rutieră din IPJ Bacău, Poliția Locală, Secția 1 Poliție Urbană, Serviciul Poliție Transporturi, Registrul Auto Român și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În urma controalelor, au fost aplicate 639 de sancțiuni contravenționale în valoare de 143.455 lei și au fost reținute 41 de certificate de înmatriculare.

Pentru a rezolva problema pirateriei, autoritățile au dispus alocarea, de către administrația Aeroportului Bacău, a unei benzi de trafic  din fața Terminalului cu un număr de 10 locuri numai pentru activitatea de regim TAXI (preluare pasageri) și demarcarea de celelalte căi de rulare prin separatoare de sens, ceea ce va împiedica refuzarea pasagerilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.