Tabără de două zile în Bacău pentru pasionații de stele

0
2

Secția Astronomie a Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad și Astroclubul „Perseus” Bârlad organizează în acest week-end prima tabără de astronomie din an. Este vorba despre o tabără scurtă de două nopţi sau un “star party”,  o petrecere de stele, cum îi mai spun organizatorii mini-taberei. Pasionații de astronomie se reunesc în perioada 05 – 07 iulie în satul Poiana din comuna Motoşeni, iar dacă cerul va fi senin, zona va fi plină de stele pe cer și telescoape pe pământ. Participanții la “star party” vor privi spre planete, comete, stele, roiuri, nebuloase și galaxii și vor discuta despre Universul nemărginit.

Pentru pasionați, iulie este o lună bogată în fenomene astronomice.

În noaptea de 9 spre 10 iulie, planeta Saturn se va afla la opoziţie, moment când va fi vizibilă în condiţii foarte bune.

Tot în iulie, pe cerul de seară pot fi observate planetele Saturn şi Jupiter. Luna va fi pe 13 iulie în conjuncţie cu Jupiter, iar pe 16 iulie va fi în conjuncție cu Saturn.
Cel mai așteptat eveniment astronomic al acestei luni va fi în noaptea de 16 spre 17 iulie. Atunci va avea loc o eclipsă parţială de Lună, ce va fi vizibilă din ţara noastră. Faza maximă a eclipsei va fi la ora 0:31.

Luna iulie se va încheia cu spectacolul oferit de maximul curentului de meteori Delta Aquaridele, pe data de 30.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.