Transportul de persoane din Bacău ar putea fi afectat de greva de mâine

Transportatorii de persoane sunt deciși ca joi, începând cu ora 12, să scoată cheia din contact și refuză să mai facă alte curse până când ministrul Transporturilor, Lucian Șova, nu anulează un ordin de modificare a Legii 980/2011. Prin acesta, ar urma ca transportul de persoane să fie efectuat de orice firmă licențiată în transport, fiind eliminate criterii precum cele de confort, experiență similară și chiar și obligativitatea unui certificat fiscal care să arate că nu există datorii la stat. Toate aceste modificări i-au nemulțumit pe transportatori și chiar dacă în Bacău nici o instituție nu a fost anunțată de un eventual protest, transportul județean și interjudețean ar putea fi afectat de grevă.

„Ar trebui ca toți operatorii de transport să se alăture demersului nostru pentru că ne afectează pe toți. Nu înțelegem de ce ministrul se grăbește să treacă acest ordin care va deschide o cutie a Pandorei. Acest protest este proporțional cu decizia ministrului de a impune agresiv acest ordin”, a declarat Florin Bocai, prim vicepreședinte FORT.

Runda de discuții dintre transportatori și ministru care a avut loc marți la minister a fost un eșec, încheindu-se cu cererea ca Lucian Șova să își demisia.

„Orice firma care a fost autorizata sa isi desfasoare activitatea azi trebuie sa aiba acces la aceasta piata sau la orice piata. Certificatul fiscal sau alte certificate sunt avute in vedere atunci cand e vorba de o achizitie publica de servicii platita din bani publici”, a încercat să explice ministrul Lucian Șova.

Protestul transportatorilor ar putea afecta mii de navetiști, elevi, studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.