Un gălățean s-a folosit de cartea de identitate a unui bărbat să încheie mai multe contracte pe numele acestuia

0
2

Un bărbat din comuna Răchitoasa a sesizat polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale despre faptul că, în cursul anului 2020, a dorit să încheie un abonament cu o firmă de telefonie, însă reprezentanţii societăţii i-au comunicat că figurează cu două abonamente pentru servicii de televiziune, încheiate în luna august 2019, neachitate. Totodată, bărbatul a precizat că nu a încheiat respectivele contracte pentru prestări servicii de televiziune şi nici nu a împuternicit vreo persoană să încheie astfel de contracte în numele său.

În urma investigaţiilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat din județul Galați, bănuit de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit faptul că, în luna ianuarie 2019, păgubitul ar fi încheiat un contract de vânzare- cumpărare a unui autoturism cu bărbatul din județul Galați, ocazie cu care vânzătorul i-ar fi oferit cumpărătorului în copie, actul său de identitate.

În luna august 2019, bănuitul ar fi contactat un agent de vânzări din cadrul firmei de telefonie şi, profitând de faptul că discuţia s-ar fi purtat telefonic, i-ar fi comunicat, în fals, reprezentantului firmei datele de stare civilă ale păgubitului.

Acesta ar fi solicitat contractarea unor servicii şi echipamente pentru recepţionarea televiziunii prin satelit, în acest sens, agentul de vânzări încheind un contract de prestări servicii de televiziune.

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul colegilor din cadrul I.P.J.Galați, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința bănuitului, în județul Galaţi.

La imobil au fost descoperite toate componentele instalate de firma de televiziune și telefonie.

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.