Un ofițer de la IPJ Bacău a fost unul dintre cei peste 500 de ciciliști care au luat partea la evenimentul „Cu bicicleta la mare”, organizat de Asociaţia „Cu bicicleta departe”. Comisarul şef  Laurenţiu Paraschiv a pedalat 300 de km, pe ruta Bucureşti-Amara-Năvodari. A fost un adevărat tur de forță, al cărui scop a fost conştientizarea populaţiei asupra prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti.

O nouă experienţă deosebită pe care mi-a oferit-o ciclismul, coroborată cu îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu. A fost o misiune care a implicat multă responsabilitate, putere de convingere pentru a asigura respectarea normelor rutiere de către toţi participanţii la traficul rutier, precum şi pentru a preîntâmpina toate situaţiile de risc ce ar fi putut avea consecinţe neplăcute. Totodată, acest eveniment mi-a oferit şansa de a traversa pe bicicletă încă o zonă din teritoriul României, experienţă ce poate fi cu greu descrisă în cuvinte”, a declarat comisarul şef Laurenţiu Paraschiv.

Poliţistul băcăuan nu este la prima activitate de acest gen. Acesta a participat şi la evenimentul „Pedalăm pentru România”, organizat în an centenar, în care distanţa parcursă pe bicicletă a fost de 500 de km, cu plecare din Iaşi către Alba Iulia.

Din cei peste 500 de cicliști care au pedalat până la mare, doar 5 au fost polițiști.