Unul dintre izvoarele Oneștiului, pus la adăpost! Atenție, DOAR DOUĂ izvoare din oraș au apă bună!

Un buletin de analiză înaintat de Direcția de Sănătate Publică Bacău către Primăria Onești arată că doar două dintre izvoarele din municipiu au apă bună de băut, în timp ce apa din nici una dintre fântânile publice nu e recomandată pentru consumul uman.

Cele două izvoare, în cazul cărora analizele au arătat că se află în parametri optimi în urma analizelor fizico-chimice și bacteriologice sunt cel de pe strada Pieței și cel de pe Calea Adjudului, cunoscut sub numele de “La pește”.

Acesta din urmă a trecut, în ultima vreme, printr-un proces de modernizare și reamenajare. Lucrările derulate de Primăria Onești au constat în “construirea peste izvor a unei structuri lemnoase acoperite, tratată pentru condițiile atmosferice de exterior, refacerea pavajelor și a căilor de acces, amplasarea unei mâini curente din profil cornier, vopsitorii, îndepărtarea vegetației crescute necontrolat, decolmatarea rigolelor de scurgere a apei, consolidări de maluri sau reparații la cișmeaua sursei de apă”, după cum a precizat primarul Nicolae Gnatiuc.

Izvorul “La pește” se afla într-o stare avansată de degradare. Acesta reprezintă de foarte mulți ani o sursă de apă potabilă alternativă foarte bună pentru oneșteni, dar și pentru participanții la traficul rutier de pe Calea Adjudului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.