La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 19.10, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău, au fost sesizaţi de către patrula de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie, despre faptul că, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat continuându-şi deplasarea, având intenţia de a fugi.

Echipajul de poliție rutieră a acordat sprijin în vederea opriririi autoturismului, acesta fiind urmărit pe raza municipiului Bacău cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune ale autospecialei de poliţie, autoturismul fiind oprit pe strada Bucovinei, din localitate.

La volanul autovehiculului a fost identificat un conducător auto, de 32 de ani, din comuna Traian. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: Realitatea de Bacau