Viceprimarul Bacăului, găsit incompatibil de ANI. Nu este singurul

Agenția Națională de Integritate a dat publicității o listă mai lungă de consilieri locali găsiți în situații de incompatibilitate. Printre aceștia, se numără și viceprimarul municipiului Bacău, Constantin Scripăț, găsit incompatibil pentru că „în perioada 13 iulie – 29 decembrie 2016 a deţinut simultan funcția de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Octavian Voicu” Bacău şi al Şcolii Gimnaziale „Dr. Alexandru Şafran” Bacău, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003.

Constantin Scripăț a declarat că „nu a fost dorința mea expresă să fac parte din consiliile de administrație. Am fost trimis acolo, pentru că sunt și consilier local.”

Tot incompatibil a fost declarat și fostul consilier PSD, Adrian Gavriliu, care „a participat la deliberarea și aprobarea unei Hotărâri a Consiliului Local, având ca efect dobândirea unui avantaj patrimonial în sumă de 19.802 lei.”

Decizia ANI este greșită, spune fostul consilier local, acum director al Clubului Sportiv Știința Bacău.

Adrian Gavriliu, fost consilier local PSD

„Eu am încasat niște premii de la Ministerul Tineretului și Sportului. Nu am luat nici un leu de la Consiliul Local. Voi contesta decizia”, a declarat Gavriliu.

Tot în incompatibilitate s-ar fi aflat și Cobuz Lidia, viceprimar al comunei Scorțeni, tot pentru calitatea de membru în consiliul de administrație al unei școli, dar și Petrică Iosif, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Gîrleni, care „în perioada 25 iunie 2016 – 30 ianuarie 2018, Primăria Gîrleni a încheiat un Contract de prestări servicii în construcții în valoare de 62.832 lei, respectiv un Contract de vânzare-cumpărare în valoare de 30.039,98 lei cu S.C. Profesional Building S.R.L., în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de asociat și administrator, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în decizia ANI.

Persoanele în cauză pot depune puncte de vedere la dosare și au fost informate de situațiile identificate, urmând să își caute dreptatea în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.