Voluntari din Marea Britanie, în tabăra pentru copii din Vultureni

În aceste zile, voluntarii Fundației de Sprijin Comunitar participă la școlile de vară care sunt organizate în opt comune băcăuane. Timp de o săptămâna în fiecare comună, echipe a câte 20 de voluntari vor locui alături de copii și le vor oferi zilnic un program de vacanță deosebit, menit să le sporească interesul pentru cunoaștere, învățare, dar să le și ofere posibilitatea de a se juca și a se distra așa cum orice copil merită în vacanță.

La Godinești, în comuna Vultureni participă, în aceste zile, și 12 voluntare de la organizația Girlguiding, o organizație de caritate și voluntariat cu o tradiție de peste 100 de ani din Marea Britanie. Acestea au strâns fonduri tot anul pentru a le oferi copiilor din această comună o săptămâna de vis, în care accentul va fi pus, evident pe limba engleză. Prin jocuri și aplicații practice cei mici își vor îmbunătăți cunoștințele de engleză și vor lega prietenii care să-i ajute să aibă puncte de reper și motivații suplimentare pentru a învăța mai mult și mai bine.

„Și celelalte școli de vară vor avea câte un specific aparte, în funcție de așteptările și nevoile copiilor de acolo. Pentru cei mai mulți dintre ei, aceste săptămâni vor fi singurele de vacanță autentică în care se vor putea juca în voie și vor lega noi prietenii. Chiar dacă nu vor ieși din satul lor în această vară, voluntarii îi vor ajuta să viseze și să călătorească prin intermediul imaginației și al jocurilor!„ Gabriel Măgurianu, coordonatorul Școlilor de Vară FSC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.