După viscolul puternic urmează temperaturi de -10 grade! Nămeți de doi metri după viscolul de cod portocaliu

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru zonele puternic afectate de zăpadă din România. Urmează temperaturi scăzute.

 

Sunt în continuare probleme cu zăpezile în județele care au fost sub cod portocaliu de viscol. Într-o comună din județul Buzău, locuitorii au rămas blocați în case după ce zăpada le-a ajuns până la nivelul ferestrelor. Și pe majoritatea drumurilor naționale s-a acționat în permanență. Meteorologii anunță ninsori și ger în zilele următoare, iar temperaturile vor ajunge chiar și la minus zece grade în unele zone. În București ninge de câteva ore. 

 

 

În județele Vaslui și Neamț s-a lucrat non-stop cu freze pentru a elibera șoselele de zăpadă. Mai multe tiruri și mașini care au rămas împotmolite în zăpadă au reușit să plece cu ajutorul unui grup de militari veniți să ajute.

 

 

Șoseaua care face legătura între județele Vrancea și Vaslui și care a fost închisă temporar din cauza ninsorii abundente și viscolului a fost redeschisă.

Viscolul a făcut prăpăd în județul Buzău. În comuna Bisoca, locuitorii au rămas blocați în case după ce s-au trezit cu zăpada până la nivelul ferestrelor. În unele zone, stratul a măsurat și 2 metri.

 

Comuna are aproape opt kilometri pătraţi şi este locuită de peste 2.500 de oameni. Acum, localnicii ies din case doar la nevoie sau pentru a-și hrăni animalele. Ca să ajungă la magazin sau la medic, oamenii îşi fac drum cu piciorul prin stratul gros de omăt.

Pe autostrada A7 Varianta Ocolitoare Bacău, nu mai sunt probleme cu zăpada însă vizibilitatea este extrem de redusă din cauza ceții. Autoritățile recomandă șoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo și să nu plece la drum fără să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.