Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea: „UAT Onești înregistrează progrese semnificative în implementarea proiectelor de dezvoltare”

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a efectuat o vizită de lucru în municipiul Onești în care a urmărit stadiul de implementare a proiectelor de dezvoltare din municipiu.

„Trend ascendent, vizibil și incontestabil pentru Municipiul Onești.

Devenită o carte de vizită pe care județul Bacău o poate prezenta oricând cu mândrie, UAT Onești înregistrează progrese semnificative în implementarea proiectelor de dezvoltare.

La Spitalul Municipal Onești „Sfântul Ierarh Dr. Luca” a fost achiziționat, printr-un proiect POIM, un Computer Tomograf de ultimă generație, în valoare de 5,5 milioane lei. Echipamentul este dotat cu o tehnologie modernă care reducere la minimum doza de radiație administrată pacientului.

Acest CT se adaugă echipamentelor de imagistică de înaltă performanță achiziționate în ultimii 3 ani, prin fonduri europene și cofinanțare asigurată de Consiliul Județean Bacău și Consiliul Local Onești.

Extrem de important este proiectul ajuns la un grad de execuție de 85% prin care se execută reparații capitale, modernizarea și eficientizarea energetică a unității spitalicești din Onești.

Valoarea totală a investiției este de 29 milioane de lei, fonduri POR din care 4,4 milioane lei reprezintă contribuția CJ Bacău.

Lucrările pentru modernizarea infrastructurii din zona Orizont, strada Mercur și amenajarea Pieței Casei de cultură- componentă a proiectului finanțat prin POR și cofinanțat printr-o asociere cu Consiliul Județean Bacău- vor fi finalizate în termenul asumat, la finalul anului fiind programată inaugurarea acestor obiective.

În prezent, procentul de realizare al investițiilor este de 85 % iar imaginea de ansamblu a zonei a fost schimbată semnificativ prin aceste intervenții de modernizare urbană.

Prin tot ceea ce întâmplă la Onești, primarul municipiului – Laurențiu Neghină demonstrează că cea mai bună politică în administrație este cea care vizează binele cetățenilor, iar proiectele pe care dânsul le implementează dovedesc din plin acest lucru! Felicitări!”, a precizat președintele CJ Bacău, pe pagina sa de socializare.

VEZI FOTO AICI

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.