Sarea amară mai este cunoscută și sub denumirea științifică de sulfat de magneziu. De-a lungul timpului, aceasta s-a dovedit a fi o soluţie ieftină şi la îndemână ca remediu împotriva multor afecțiuni.
Magneziul este un compus mineral important pentru organismul uman, influențând buna funcționare a sistemului nervos și al celui muscular. Sulfatul ajută la eliminarea toxinelor și absorbția nutrienților. Iata cum aceste două ingrediente, combinate într-un articol de bucătărie pot aduce o sumedenie de beneficii pentru sănătate.
Dizolvată în apă, sarea amară este absorbită în piele și reface nivelul de magneziu din corp.
”Studiile arată că magneziul crește energia și ajută la eliberarea serotoninei, care este responsabilă cu instalarea unei stări de calm și relaxare. Așadar, experții cred că băile cu sare amară, de 3 ori pe săptămână, te vor ajuta să arăți bine, să te simți bine și să capeți mai multă energie. Ionii de magneziu te vor ajuta să te relaxezi, reduc nivelul de adrenalină și ajută mușchii să funcționeze normal”, potrivit blogului vegis.ro.
Totodată, sarea amară reduce durerile și crampele musculare prin îmbăiere. Un amestec de sare amară cu apă caldă duce la grăbirea vindecării unei răni. Pentru cei care se confruntă cu oboseala picioarelor, odată ținute în apa cu sare amară pielea picioarelor va deveni mai catifelată iar mirosurile urâte vor dispărea.
Sarea amară asigură buna funcționare a mușchilor și combate constipația, având puternice efecte laxative, printr-o cură recomandată de medicii specialiști.
Sulfatul din sarea amară ajută și la eliminarea toxinelor din organism. Este suficient să puneți două căni se sare amară într-o cadă cu apă și efectele băii de detoxifiere se vor vedea rapid.
Sarea amară exfoliază și curăță tenul, iar în combinație cu balsamul de păr conferă volum podoabei capilare.