MESAJ RO-ALERT PENTRU ZONA DE NORD A JUDEȚULUI TULCEA

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-Alert, după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiului aerian de frontieră au reperat mai multe drone care se îndreptau spre ţinte de pe teritoriul ucrainean, aflate la graniţa cu România. 

Mesajul RO-Alert a fost transmis în jurul orei 3,00 şi a fost urmat, la scurt timp, de zgomotele specifice avioanelor care survolează spaţiul aerian românesc.

În mesaj, populaţia a fost avertizată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi a primit recomandări pentru a se proteja.

 
 

„În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune”, potrivit ISU Tulcea.

Pompierii tulceni precizează că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federației și ruse asupra teritoriului ucrainean și ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național.

 
 

În cursul nopții au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgență 112, prin care se solicitau informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.