Două proiecte pentru eficiență energetică

Cinci importante contracte de finantare, care anagajeaza fonduri neramburabile de 6 milioane euro, au fost semnate saptamâna aceasta, între Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est și mai multe administrații locale, printre acestea și două din județul Bacău. Municipiul Moinești va derula proiectul Reabilitare termică la Școala „George Enescu”.
Proiectul va avea o durata de implementare de 74 de luni si are ca obiectiv cresterea eficientei energetice a Scolii generale „George Enescu”, prin realizarea unor lucrari de reabilitare termica a elementelor de anvelopa a cladirii, precum si a unor lucrari de reabilitare termica a sistemului de încalzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrari de instalare a sistemelor de ventilare, lucrari de modernizare a instalatiei de iluminat.
Valoarea finantarii nerambursabile este 698.271 Euro si reprezinta 98,00% din valoarea eligibila a proiectului.

Orașul Comănești a câștigat un proiect privind eficientizarea energetică a Spitalului „Ioan Lascăr”.
Proiectul va avea o durata de implementare de 41 de luni si are ca obiective reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 68% si îmbunatatirea eficientei energetice a cladirii, în vederea obtinerii unei economii anuale de energie de 53,73 % din consumul initial.
Valoarea finantarii nerambursabile este 3.866.679 Euro si reprezinta 98,00% din valoarea eligibila a proiectului.

“Preocuparea ADR Nord-Est pentru încurajarea si accelerarea tranzitiei catre o societate cu emisii scazute de carbon este una considerabila si se manifesta pe mai multe paliere. Unul dintre acestea este utilizarea tuturor oportunitatilor de finantare oferite de Programul Operational Regional pentru eficienta energetica, iar apetitul pentru proiectele de reabilitare termica a cladirilor publice este un indicator relevant în acest sens”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.